Edullinen keino katsoa viralliset jääkiekon MM 2023 kisalähetykset netissä

Jääkiekon MM-kisat ovat suomalaisille jokakeväinen perinne, joka tuo kansan yhteen kannustaman kotimaan poikia. Leijonien menestys Pekingin olympiakisoissa on vielä monilla tuoreessa muistissa ja mikäpä olisi sen mukavampaa, kuin jatkaa voittojen tiellä heti seuraavissa arvokisoissa?

MM-kisalähetykset ovat menneisyydessä olleet nähtävissä kokonaisuudessaan kotimaan tv:ssä, mutta viime vuosina ilmaislähetykset ovat rajoittuneet ainoastaan Suomen joukkueen peleihin, jotka ovat vain murto-osa turnauksessa pelattavasta 64 ottelusta.

Tämän lisäksi Suomessa esitettävät ilmaisottelut on rajattu Suomen rajojen sisäpuolelle, joka jättää iso joukon Leijonien faneja tyhjin käsin, elleivät he halua tilata kanavapakettia.

Onko lähetyksille muita vaihtoehtoja kanavapakettien ohella?

Kanavapakettien ja ilmaislähetysten ohella Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF lähettää kaikki MM-kisojen ottelut kokonaisuudessaan livenä heidän virallisella kanavallaan Youtubessa. He myös säilyttävät kanavalla menneiden kisojen ottelut, joka on loistava tapa käydä verestelemässä nostalgisia otteluita. IIHF:n kanavan lähetykset ja tilaaminen ovat arvattavasti täysin ilmaista ja virallisena lähetyskanavana streamien laatu on arvattavasti erinomainen, englanninkielisellä selostuksella. Matkassa on vain yksi pikku mutta: valitettavasti myös nämä streamit on blokattu suuressa osassa maailmaa suomalaisten tv-kanavien tapaan.
Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä aivan kuten aiemmin kirjoitin Formula 1 -lähetyksistä, myös jääkiekon MM-kisoja on mahdollista katsoa VPN-yhteydellä huolimatta siitä, onko lähetykset estetty sijainnissasi. Edellä mainitussa F1-postauksessa mainitsemani VPN-SUOMEN suosittelema VPN-sovellus pystyy kiertämään vaivattomasti ja täysin laillisesti maaestot myös Youtuben puolella.

Mistä maasta Youtuben lähetykset näkyvät?

Youtuben MM-lähetykset näkyvät useista maista, jotka on listattu VPN-SUOMEN virallisella MM-kisasivulla. Parhaimman katselukokemuksen varmistamiseksi kannattaa käyttää mahdollisimman lähellä omaa sijaintiasi lähellä olevia VPN-palvelimia. Esimerkiksi jos satut sijaitsemaan tällä hetkellä Euroopassa, mutta maasi ei ole lähetysmaiden listalla, lähimpiä kohdemaita ovat esimerkiksi Portugali tai Kreikka.

Mikäli jonkin maan palvelin ei tunnu tarjoavan syystä tai toisesta nopeaa yhteyttä, kannattaa kokeilla jotain muuta listalta löytyvää lähetysmaata, sillä esimerkiksi iso käyttäjämäärä samalla palvelimella saattaa vaikuttaa jonkin verran yhteyksien toimivuuteen. Lähetysmaita on kuitenkin tarjolla onneksi hyvin riittävästi, eli kisanautinto ei ole riippuvainen vain parista palvelimesta, vaan lähes joka mantereelta löytyy jostain maasta palvelin MM-kisoille!

Älä maksa suotta liikaa MM-kisoista

VPN ei ole pelkästään henkilökohtaisten tietojen turvaamiseen tarkoitettu sovellus, vaan se on myös todella edullinen tapa säästää rahaa viihteen ja urheilun katsomisessa. Laadukas VPN-sovellus on mahdollista tilata jopa 2–3 euron kuukausihinnalla, jonka avulla pystyy seuraamaan lukuisia ilmaiskanavia ympäri maailmaa ja jopa laajentamaan suoratoistopalvelujen tarjontaa, koska niissäkin on huomattavia eroja maittain (esim. Netflix, jossa USA:n kirjasto on huomattavasti Suomea laajempi). Kanavapaketista maksaessa tulee myös usein maksettua sisällöstä, jota ei välttämättä edes tule seurattua, eli VPN tarjoaa monessa tilanteessa paljon kuluttajaystävällisemmän hinnoittelun.

Jos etsit siis vielä keinoa, jolla pystyt nauttimaan helposti jääkiekon MM-kisoista ja muusta viihteestä edullisesti, VPN on siihen oiva valinta. Nyt vain toivotaan, että päästään nauttimaan pian uudestaan kultajuhlista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *