Kesätöitä vai unettomia öitä?

Kesä lähestyy vääjäämättä, joka tarkoittaa lämmön lisäksi mahdollisia kesätöitä. Opiskelijan vuosikellossa alkaa uuden vuoden jälkeen armoton tikitys, kun pitäisi rustata mahdollisimman monta ja hyvää hakemusta eri puolille Suomea. Vaikka opiskelija keskittyisi vain yhteen kaupunkiin, hakemuksia saattaa kertyä kymmeniä.

Vaikka monella hakijalla on jo kokemusta hakemuksen ja CV:n virittämisestä, monelle se on täyttä hepreaa. Summis tarjoaa pienen pelastuspakkauksen kesätöiden hakua varten, jolla sinäkin onnistut varmemmin.

Friends with benefits ei ole ainut tärkeä suhde

Luottamus näyttelee erittäin suurta roolia ihmisen päätöksissä. Varsinkin, jos päätökseen liittyy joku toinen ihminen. Uuden työntekijän rekrytointi on täynnä riskejä, joita työnhakuprosessi pyritään minimoimaan. Jos rekrytoijan korvaan kantautuu viesti hyvästä ja luotettavasta tekijästä, palapelin palat alkavat loksahdella paikalleen tavallista nopeammin. Kukapa ei haluaisi ottaa palvelukseensa suositeltua kandidaattia täysin tuntemattomien hakijoiden sijaan? Tällaisessa menettelyssä säästyy rekrytoijan aikaa ja hyvällä tuurilla myös vaivaa, jos suositeltu henkilö näyttää kyntensä myös työmaalla.

Jos sinulla on tuttuja sellaisissa paikoissa, jonne olet hakemassa kesätöihin, kannattaa tiedustella mahdollisista ”oikopoluista” työnhaun suhteen. Jos ei muuta, niin yritä saada yrityksestä tietoja, joilla voit erottua muista hakijoista hakuprosessin aikana eduksesi.

Voimme olettaa, että rekrytoijakin on ihminen

Suuren firman rekrytointiprosessi voi olla valtava ponnistus, johon osallistuu satoja hakijoita. Tästäkin huolimatta rekrytoiva esimies on voinut saada asian hoitamiseen kahdeksan työtuntia aikaa, jolloin täytyy tehdä tiukkoja valintoja. Jos hakemuksia on esimerkiksi 300 ja esimies käyttää jokaiseen hakemukseen kaksi minuuttia, yhteisajaksi tulee 600 minuuttia eli kymmenen tuntia! Kuinka paljon hakemuksesta saa irti kahdessa minuutissa ja kuinka paljon asiat sekoittuvat, kun hakemuksia lukee 300 putkeen? Irti saa todella vähän ja sekoittumista tapahtuu todella paljon.

Tällaisen leikin muuntaminen menee suunnilleen näin: osa hakemuksista lentää suoraan roskikseen ja pintapuoliset asiat vaikuttavat todella paljon. Hyvin usein kritisoidaan rekrytoijien taitoa tehdä rekrytointeja, mutta asiaa kannattaa pohtia tältäkin kantilta: rekrytoijakin on ihminen. Kannattaa siis käyttää aikaa ja mielikuvitusta siihen, kuinka erotut noiden 300 hakemuksen joukosta eduksesi. Visuaalisuus on valttia ja asiat kannattaa tiivistää helposti omaksuttavaan muotoon, kun alat tekemään seuraavaa CV:tä.

Keskity olennaiseen

Kuten jo aiemmin kerrottiin, myös rekrytoijien aika on rajallista. Tämän takia sinun täytyy myydä itsesi mahdollisimman tiiviissä paketissa, jotta osaamisesi jäisi mieleen. Pyri keskittymään asioihin, joissa olet keskimääräistä parempi ja korosta näitä puolia hakupapereissasi. Jos alat luettelemaan kaikki kykysi, niin lista saattaa jatkua siihen asti, että olet kertonut osaavasi soittaa nokkahuilulla Ukko Nooan – tai ainakin osasit joskus. Tällaisella tiedolla ei tee mitään työnhakutilanteessa. Tällaiset liirumlaarumit kiinnostavat vain paperisilppuria, jonne päätyy iso osa hakijoiden sielunpalasista. Tee siis tiivis hakemus parhaista puolistasi, mutta valehtelu kannattaa jättää kalareissuille.

Älä tarjoa silliä kukkakauppiaalle

Työnhaku on ostamista ja myymistä eli kaupankäyntiä. Rekrytoivalla taholla on tarve lisäresursseille, joita työnhakijat pyrkivät tarjoamaan. Tämä on yksi tärkeimmistä ja yksinkertaisimmista asioista, joka työnhaussa tulee muistaa. Kalastajan on turha tarjota sillejään kukkakauppiaalle myytäväksi, koska kukkakauppiaalle sillit eivät tuota mitään suurempaa lisäarvoa. Todennäköisesti haju pitää asiakkaat loitolla ja sillit jäävät myymättä samalla kukkien lakastuessa ruukkuihinsa.

Lähde liikkeelle työpaikkailmoituksesta, jossa kuvataan työnhakijan toivottuja ominaisuuksia. Ilmoitukseen on pyritty kuvaamaan, minkälaista resurssia rekrytoiva taho on vailla. Pyri aina kirjoittamaan kyseinen kuvaus mielessäsi. Ajattele ilmoitusta kuin tarkistuslistaa, johon voit vetää rukseja, kun saat kuvattua itseäsi tarvittavaan suuntaan. Jos ilmoituksessa on puhelinnumero, johon voi soittaa työnhakuun liittyen, kannattaa tilaisuus käyttää hyväksi. Näin pystyt keräämään tarkempaa tietoa hakemuksesi tueksi ja voit valmistautua mahdolliseen haastatteluun paljon suuremman tietovaraston avulla. On tärkeää, että tunnet itsesi sen verran hyvin, että pystyt arvioimaan itsesi työpaikkailmoituksen suhteen. Jos tarkistuslistaan ei ala ilmestymään tarpeeksi rukseja, kannattaa hakeminen todennäköisesti jättää muille. Jos teet liikaa hakemuksia, laatusi kärsii ja mahdollisuutesi heikkenevät. Itsetuntemus onkin kaupankäynnin ydin, jonka kautta pystyt käyttämään aikasi tehokkaasti ja teet todennäköisesti parempia hakemuksia, joissa tarjoat juuri sitä, mitä työpaikkailmoituksessa toivotaan. Kuten aiemmin mainittiin, kannattaa tarjota asioita, joissa olet keskimääräistä parempi. Näistä asioista työnantaja on valmis maksamaan, joka johtaa rekrytointiin.

Älä lannistu

Monesti työnhaun lopputulos on yleispätevästi luotu viesti, jossa ilmoitetaan sopuisaan sävyyn, että ”Sori, ei kiinnosta”. Tällaisia asioita ei kannata kuitenkaan ottaa henkilökohtaisesti. Mahdollisesti hakemustasi ei ole edes luettu tai lukijalla on ollut huono päivä. Syitä on monia ja selityksiä vielä suurempi joukko, mutta työnhaku kannattaa ajatella maratonina eikä pikamatkana. Jos ensimmäinen kilometri ei suju hyvin, niin ei kannata vielä heittää juoksukenkiä metsään ja alkaa mököttämään. Pyri oppimaan mahdollisista virheistäsi ja kysy neuvoa kokeneemmalta. Kun teet asioita nousujohteisesti, saat lopulta loistavan kesätyöpaikan.

Jos et muista mitään muuta, niin muista tämä: työnhakuprosessin lopputuloksena ei rekrytoida parasta hakijaa, vaan se, joka vaikutti hakutilanteessa parhaalta hakijalta.

Ei pygee, pitää lukea pääsykokeisiin

Sokerina pohjalla muistutamme siitä, että myös pääsykokeisiin voi lukea viisaammin ja tehokkaammin. Summiksen ja Pörssi ry:n vahva yhteistyö jatkuu edelleen, jonka meheviä hedelmiä voit ihastella Summiksen verkkokaupassa. Pörssin uunituore itseopiskelumateriaali kauppatieteiden pääsykokeeseen on tiivis tietopaketti, jonka avulla on leivottu uusia kauppatieteiden opiskelijoita useiden vuosien ajan. Tämän paketin saa edullisimmin Summiksesta, joten kannattaa tarkastaa tarjonta tästä linkistä. Lisäksi suosittelemme katsastamaan Pörssin kattavammat paketit, joihin kuuluu loistavan materiaalin lisäksi lähiopetusta. Vaikka työnhaussa paras hakija ei välttämättä voita, pääsykoekarkeloissa on eri tahti – vain osaaminen ratkaisee.

Tero Summiksesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *